Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Στέφανος Ζυμπουλάκης: Η Αμμόχωστος με γέννησε, αλλά με υιοθέτησε η Λάρνακα....

Με την φράση αυτή τελείωσε την αντιφώνησή του ο Ποιητής και Μουσικός Στέφανος Ζυμπουλάκης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:30. Ο Κόσμος αρκετός. Φίλοι, γνωστοί, εκπρόσωποι των γραμμάτων και της Πολιτικής σκηνής της Αμμοχώστου και της Λάρνακας έδωσαν το παρόν για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Μουσικό, Ποιητή, που χαρακτηρίστηκε ως ο πατέρας της Κιθάρας στην Κύπρο και γράφτηκε πως άλλαξε τους μουσικούς της δρόμους.

Η Εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Λάρνακας, την Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας- Αμμοχώστου του ΚΥ.ΣΕ.Μ (Κυπριακό Κέντρο Μελετών) και το Ίδρυμα Χριστίνας Α. Αποστόλου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας- Αμμοχώστου του ΚΥ.ΣΕ.Μ κος Ανδρέας Μορφίτης, ο οποίος προσφωνώντας τον τιμώμενο, εξήρε την προσωπικότητά του και την προσφορά του στην μουσική και στην ποίηση. Στο ίδιο μήκος κύματος ήσαν και οι μικροί χαιρετισμοί τόσο του Δημάρχου Λάρνακας κ Ανδρέα Βύρα, όσο και του Προέδρου του Ιδρύματος Χριστίνας Α. Αποστόλου κ Λάκη Αποστόλου. Ακολούθησε ολιγόλεπτη ταινία για την ζωή και το έργο του Στέφανου Ζυμπουλάκη. Την σκυτάλη πήραν οι κ. Κώστας Κατσώνης και Λούης Περεντός. Ο κ Κώστας Κατσώνης επικεντρώθηκε στο Ποιητικό Έργο του κ Ζυμπουλάκη, αναλύοντας τις Ποιητικές Συλλογές και διαβάζοντας χαρακτηριστικά αποσπάσματα από ποιήματα του. Αντίθετα ο κος Λούης Περεντός, σε μια διαφορετική ομιλία από τα συνήθη, μας παρουσίασε άγνωστες πτυχές της σχέσης του με τον ποιητή και έφερε στο φως γεγονότα και περιστατικά, που φώτισαν τη ζωή, το έργο αλλά και τον χαρακτήρα του Ποιητή και Μουσικού.

Στο μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, η σύζυγος του, Εύη Ζυμπουλάκη στο πιάνο και ο κος Δημήτρης Οικονόμου ο οποίος μαθήτευσε δίπλα του, έπαιξαν έργο του Vivaldi  ενώ ο Στέφανος Ζυμπουλάκης στο βιολί, μαζί με τον Κιθαρίστα Δημήτρη Ρεγγίνο, απέδωσαν αγνώστου πατρότητας έργο του 19ου αιώνα, αφιερωμένο στην αγάπη.

Συγκινητική η στιγμή κατά την οποία ο Ποιητής απαγγέλλει με τον δικό του μοναδικό τρόπο, τρία ποιήματα, επιμελώς διαλεγμένα και αφιερωμένα στην Χριστίνα Αποστόλου, και τις αγαπημένες του πόλεις Αμμόχωστο και Λάρνακα.

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον Μουσικό και Ποιητή από τον Δήμαρχο της Πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου