Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Συναυλία με 100 Κιθάρες στη Λάρνακα: Με μια άλλη ματιά όσα συνέβησαν στον χώρο του θεάτρου

                                                                                                         Παρατήρηση: Επειδή το κείμενο λογοκρίθηκε, παρακαλώ να διαβαστεί από τους έχοντες χιούμορ. 
Είναι μια απλή προσπάθεια να σατιρίσω κάποια γεγονότα 
που υπέπεσαν στην αντίληψή μου. στον χώρο του θεάτρου. 
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο


Όσοι βρεθήκαμε χθες 5 Ιουλ 2017, μετά τις 21:00 μ.μ , στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Λάρνακας, προκειμένου να παρακολουθήσουμε τη συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου, που αποτελείται από ...100 κιθάρες και ουχί 101 ή 99, με λίγη καθαρή ματιά θα γινόμασταν μάρτυρες δεκάδων περιστατικών που συν έβαιναν στις εξέδρες και με λίγη καλή πίστη, έδιναν τροφή κυρίως για αρνητικά σχόλια αλλά και αφορμές για παρεξηγήσεις, εάν η κάψα του καλοκαιριού λειτουργούσε ως έπρεπε, δηλαδή ως πυρίτιδα. Ευτυχώς πάντα για τους καλόπιστους κυρίως πρυτανεύει η λογική και  το πέρας της όντως αξιολογότατης συναυλία (χάρμα ιδέσθαι)ουδέν σχόλιο, τέλος καλά, όλα καλά.

Η συναυλία ξεκίνησε με λίγα λεπτά καθυστέρησε. Ως συνήθως. Κάθε διοργανωτής που θέλει να σέβεται τον εαυτό του και κυρίως τους θεατές θα πρέπει να καθυστερεί έστω και για λίγα λεπτά. Έτσι θα αλωνίσει λιγάκι στο μυαλό του θεατή και κυρίως αυτών που πιστεύουν ότι σε λίγο θα βγει από τα καμαρίνια λαϊκός αοιδός και θα τραγουδήσει το νταχτιρντί.

Η συναυλία ξεκίνησε αλλά ο κόσμος συνέχιζε να εμφανίζεται στο θέατρο  για αρκετά λεπτά ακόμα. Άνδρες, γυναίκες,  παιδιά που σκούζανε και φωνάζαν θέλω το, χωρίς κανείς να ξέρει τι ήθελαν ανεβοκατεβαίνανε τα διαζώματα και κυκλοφορούσαν κυρίως στον διάδρομο που οδηγούσε στο κυλικείο και στην τουαλέτα. Διότι τι να τις κάνεις τις 100 κιθάρες (δικές μας είναι;) εάν δεν έχεις στο χέρι ένα σάντουιτς με ρόστο και ψητή γαλοπούλα; Εάν δεν κρατάς ποπ-κορν ή μια παγωμένη πορτοκαλάδα ή χυμό, ώστε να έχεις την δυνατότητα ανάμεσα στο ντο και το φα να αφήσεις και ένα ρούφηγμα! Να γυρίσουν βρε αδελφέ να σε κοιτάξουν και 5 σειρές θεατών.

Ανάμεσα σε όλο αυτό το πανηγυράκι να σου και οι ξανθιές υπάρξεις με το τσιγάρο στο χέρι. Όχι που δεν θα κάπνιζαν. Δεν απαγορεύεται σου λένε. Μα αν δεν απαγορευότανε δεν θα υπήρχαν σταχτοδοχεία; Λογικό; Όχι με βάση τη νοημοσύνη τους. Σταχτοδοχεία υπάρχουν στην έξοδο. Σιγά μην κάνουν την διαδρομή Κ 38 / έξοδος για να σβήσουν ένα τσιγάρο. Δύο τσιγάρα πως κάνετε έτσι! Το σβήνουν κάτω από την σόλα του 12πάντοντου και πολύ μας είναι. Εν τω μεταξύ σιγοτραγουδάνε και ένα το χελιδόνι κι άνοιξη ακριβή, ανοίγοντας που και που το ντεκολτέ, αργοφυσώντας ανάμεσα στα στήθη και ανοίγοντας τα μπούτια να φυσήξει ο μπάτης. Ο παγοκόφτης μας έλειπε!

Στον χώρο των προσκεκλημένων υπήρχαν οι υπεύθυνοι επί της τήρησης του πρωτοκόλλου. Ντόπιοι διάσημοι παρέλασαν κομψά και άκομψα ντυμένοι, με ύφος 3 δέκατων αλλά και 4 και ΄5 βάλε. Κάποιοι βρέθηκαν εκεί χωρίς να το καταλάβουν και οι λοιποί τους έριχναν κοφτές ματιές δίκην μαχαιριών στα μάστερ σεφ. Ευτυχώς ήτανε πάντοτε παρούσα η αστυνομίας των selebrities και αποκαθιστούσε την τάξη.

Κάποια στιγμή, τι μια στιγμή, κάθε δέκα λεπτά ο μαέστρος ανέφερε και τον τελικό του survivor, ως πιθανό αντίπαλο της συγκεκριμένης συναυλίας. Για εμάς όλους τους παρόντες : 100 Κιθάρες – Μάριος / Ντάνος =1-0. Έτσι για να μάθετε. Δυστυχώς όταν γυρίσαμε σπίτι αυτοί ήταν ακόμα στην οθόνη ενώ οι καθαριστές στο κρεβάτι τους.

Αυτά εν ολίγοις και με μια γρήγορη ματιά συνέβησαν και ως παραλειπόμενα της συναυλίας και κυρίως στις εξέδρες. Περισσότερα στην επόμενη συναυλία όταν οι κιθάρες θα γίνουν 101 και το φωνητικό σύνολο της Λάρνακας θα αρνείται να άδει καθ΄ όσον τόση δόξα αξίζει κάτι παραπάνω. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου